„Sunt mai multi indrumatori mincinosi si invatatori falsi pe lumea asta decat puzderia de stele din cerul pe care il vedem. Nu incurca oamenii care umbla numai dupa putere si care se iubesc numai pe ei cu adevaratii indrumatori. Un invatator spiritual adevarat nu iti atrage luarea-aminte asupra lui sau ei si nu asteapta supunere deplina sau pretuire netarmurita din partea ta, ci te ajuta in schimb sa-ti cercetezi si sa-ti pretuiesti eul launtric. Adevaratii indrumatori sunt stravezii precum sticla, caci lasa Lumina lui Dumnezeu sa treaca prin ei.

Legea aceasta imi aminteste de un verset din Biblie: “Intorcandu-Se catre ucenici, Hristos a zis: „Bagati de seama sa nu va insele cineva. Fiindcă vor veni multi in Numele Meu si vor zice: ‘Eu sunt Hristosul!’ Si vor insela pe multi”. Notiunea de “falsitate” are deci 2000 de ani si nimic nu s-a schimbat de-alungul timpului.

Indrumatorii mincinosi, invatatorii falsi sunt toti aceia care, scornind legi si percepte, vor incerca sa le impuna celor nestiutori de adevar, apeland la tot felul de tertipuri pentru a obtine influenta, averi si pretuire.

Un bun indrumator nu va atrage atentia asupra sa si nici nu va impune, lasand la libera alegere a fiecaruia pana unde va decide sa il insoteasca si cu ce bunatati ale intelepciunii sale va decide sa se hraneasca. Acesta stie in mod real faptul ca nu este vorba despre el si despre cresterea sa, ci accepta a fi doar o unealta prin care celalalt creste si se innobileaza.

Sa luam asadar aminte pe cine urmam si cui ne supunem, caci nu toti cei imblacati in haina de oaie sunt cu adevarat ai pastorului !”

„Cele 40 de legi ale iubirii”
Facebook Comments